Disk okuma-yazma işlemlerini yoğun bir şekilde sürdüren sunucularda ve iş istasyonları gibi yapılarda bellek hataları sıklıkla görülebilir. Veri işleme sürecinin güvenli bir şekilde devam etmesi için sorunların tespit edilerek düzeltilmesi son derece önemlidir.
Bu noktada ECC (error-checking and correcting veya error correction code) sistemi devreye girerek sorunun düzeltilmesinde etkin rol oynar. Sunucular için oldukça önemli olan hata denetleme ve düzeltme sistemi sunan bellekler sunucu memory şeklinde adlandırılır.
Bellek olarak adlandırılan RAM’ler bilgisayarın temel geçici depolama birimi şeklinde ifade edilebilir. RAM’ler verileri geçici olarak depolayabildiği için uzun süreli bir seçeneğe ihtiyaç duyulur. Bu noktada sunucular bilgilerin kalıcı olarak depolanmasını sağlayacak özellikler sunar. Sunucular kullanıcıların verilere online olarak ulaşabilmesini sağlayan sistemlere sahiptir.
Sunucular sayesinde veri akışı güvenli, kesintisiz ve istikrarlı bir performans ile gerçekleştirilir. Genel olarak sunucular donanımsal açıdan gelişmiş özelliklere sahiptir. Buna ek olarak farklı donanımlarla güçlendirmeye ihtiyaç duyulabilir. Söz konusu ek donanımların başında sunucu memoryler yer alır.
Doğru ve uzun soluklu bir sunucu memory seçmek için aşağıdaki adımlara dikkat etmenizde fayda var.
İşlemci Mimarisine Dikkat Edin
Sunucu memory seçimlerinde dikkat etmeniz gereken detaylardan biri işlemci mimarisidir. Sorunsuz ve yüksek performans sunan bir işlemci yöntemi için Xeon işlemci mimarisi tercih edilebilir. Xeon işlemcilerin en önemli özelliklerinden biri İntel tarafından veri merkezlerine özel olarak üretilmiş olmalarıdır.
SSD Sunucu Seçeneklerine Yönelin
Günümüzün en popüler depolama teknolojilerinin başında gelen SSD’ler kullanıcı açısından çeşitli avantajlar sunar. SSD’ler yapısı gereği mekanik parçalara sahip olmadığı için okuma ve yazma hızı açısından oldukça iyi bir seviyededir. Veri kayıplarını önleyen ve hızlı bir veri aktarımı sunan SSD sunucu seçeneklerini tercih ederek yüksek performans deneyimi elde edebilirsiniz.
Kaynakların Size Ait Olup Olmadığını Öğrenin
Sunucu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay da kaynakların %100’nün size özel olduğundan emin olmanızdır. Bazı durumlarda fiziksel sunucu ve cloud server hizmetinde; RAM, işlemci ve disk alanını farklı sunucularla paylaşabilir. Aldığınız hizmetin yavaşlamaması açısından kaynakların size ait olup olmadığını önceden öğrenmenizde fayda vardır.