Günümüzde anılarımızı, hazırladığımız projeleri, gizli ve önemli bilgilerimizi saklama gereği duyarız. Bunları da bilgisayar gibi teknolojik aletleri kullanarak yaparız. Bunun için de SSD işlevinden yararlanılır. SSD’nin diğer ismiyle bilinen katıhal sürücü depoladığımız verileri saklı tutmaya yarar ve eskiden bu saklama aparatları sabit diskleri yapıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle beraber katıhal sürücüleri yerini almıştır. Sabit diskten ayıran en büyük özellik bilgisayarın daha hızlı ve verimli çalışmasına olanak sağlamaktadır. Diğer ek parçası olan bilgisayarın çalışma mantığından örnek verirsek ram mantığı gibi çalıştığını söyleyebiliriz. SSD sayesinde veri depolaması haricinde kopyalama, aktarma, bilgi girişlerini de daha hızlı zaman kaybetmeden bize tek tuşla hizmet sunmaktadır.
SSD Özellikleri Nelerdir?
Birçok ek parçaların çalışma prensipleri farklıdır. SSD’nin de çalışma mekanikleri farklıdır. SSD’nin en büyük özelliği de işte burada devreye giriyor gecikmeleri, donmaları en aza indirmeye yaramaktadır. Sebebi ise hard diskin içinde bulunan mekanik parça SSD’de gecikmeler ve donmalar olmamaktadır. Girdiğiniz bir veriyi elektriksel olarak depolayacağı yeri bildiği için doğrudan gönderme yapar böylelikle okuma ve yazma hızlı olmasına olanak sağlanmaktadır. Sabit disk ve hard disk çalıştığında mutlaka bir ses ve gürültü gelir ama SSD ise sessiz gürültüsüz yapıya sahiptir. Bu özellik sayesinde bilgisayarınızın yavaşlamasına ve ısınmasına engel olacaktır. Sessiz çalışmasının sebebi ise mekanik aksam olmadığındandır.
Güç tüketimini de en az seviyeye indirmesi de diğer bir iyi yanıdır. Taşınırken depremlerde ve neden olacak sarsıntı olduğunda zarar gelme olasılığı da ortadan kalkmaktadır. Çünkü içinde mekanik aksamlar olmadığı için en ufak sarsıntılarda bozulma oranı azalmaktadır. Diğer en önemli özellik ise istediğimiz yüksek cigabyte olan oyun ve programları bir tuşla hızlı şekilde açılmasını sağlamaktadır. Bir teknik özelliği de çok hızlı şekilde bilgisayarı kapatıp açmaya yarar sağlamaktadır. Okuma hızları saniyede 500 MB Olduğundan daha hızlı okuma yazma olanağı sunmaktadır.
SSD Ürünlerini İncelemek için : https://www.longlinememory.com/kati-hal-suruculeri-ssd
SSD Çalışma Prensibi Nedir?
Veriyi girdiğimiz anda depolamak için öncelikle her bir komutu sayfalara bölmektedir ve her böldüğü sayfaları birleştirerek blokları oluşturmaktadır. Daha sonra birleşmiş blokların boş sayfalara grup grup ayırarak saklama koşullarını elde etmiş oluruz. Diğer kullanılmayan boş bloklar ise dağınık şekilde bırakarak başka bir veri depolanmasında kullanılmak için ayırmaktadır.
SSD Ürünlerini Satın Almak için : https://www.longlinestore.com/memory